top of page

Jelentkezés

Jelentkezési feltételek

A képzés kétévente, 20-30 fős csoportokban, de minimum 16 fő jelentkezése esetén indul. Képzés kezdete: 2022. szeptember.

(A "kifutó" jellegű képzési rend szerint a jelenlegi, 2020. szeptemberében kezdett hallgatóik diplomázása után indul a következő képzési ciklus.)


A szakirányú továbbképzésre való felvétel feltétele a legalább BSc vagy BA vagy korábbi főiskolai szintű diploma.

Felvételi pontszámítás, rangsorolás nincs.

A jelentkezés nem a felvi.hu-n keresztül történik, hanem közvetlenül az Óbudai Egyetemen.

A  képzés oklevél (másoddiploma) megszerzésével zárul. 

Világítástechnikai szakmérnök

 

Világítástechnikai szakmérnök megnevezésű képzésre jelentkezés feltétele legalább BSc alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű képzésben), illetve az ezzel egyenértékű képzésben szerzett bármely mérnöki oklevél (pl. villamosmérnök, építészmérnök, gépészmérnök, stb.). 

Az oklevélben szereplő megnevezés mérnök alapvégzettség esetén: Világítástechnikai szakmérnök

Világítástechnikai szakember

 

A világítástechnikai szakember megnevezésű képzésre való jelentkezés feltétele legalább BSc vagy BA alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű képzésben) szerzett nem mérnöki oklevél, pl. a következő képzési területekről: agrár, bölcsészettudomány, gazdaságtudományok, informatika, jogi, közigazgatási, rendészeti és katonai, műszaki, művészet, orvos és egészségtudomány, pedagógusképzés, természettudomány, sporttudomány, társadalomtudomány.

Az oklevélben szereplő megnevezés nem mérnök alapvégzettség esetén: Világítástechnikai szakember

Képzési díj

A képzés tandíjköteles (196 000 Ft/félév), amelyet az első félévre a beiratkozással egyidejűleg kell befizetni. Az akkreditált képzés tandíja költségként elszámolható, Áfá-ja 0 %. A képzési díj költségét a munkáltató részben vagy egészében átvállalhatja. A munkáltatói díjfizetés esetén a munkáltatóval Munkáltatói igazolást kell íratni, mely a díjfizetésre vonatkozó kötelezettségvállalást is tartalmazza. A kitöltendő űrlap innen letölthető: 

Munkáltatói igazolás

Online jelentkezés

Az Online jelentkezéssel lehet jelentkezni a képzésre. Kérjük, lehetőség szerint a diplomája beszkennelt másolatát (pdf vagy jpg) készítse elő, illetve munkáltatói tandíj fizetés esetén a Munkáltatói igazolás beszkennelt másolatát úgyszintén. Ez utóbbi iratok, ha most nem állnak rendelkezésre, a jelenkezést követő 15 napon belül, de legkésőbb a jelentkezési határidőig pótlólag feltölthetők. a jelentkezéshez egy gmail postafiókkal kell rendelkeznie. Ha nem még rendelkezik ilyennel, ezen a linken pár kattintással létrehozhat egyet.

A jelentkezés után egy automatikus visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezési szándékát fogadtuk. Ezután hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot a további teendőkkel kapocslatban. A jelentkezése az Egyetem hivatalos értesítésével válik elfogadottá. Az online jelentkezés feltétlen szükséges, de nem helyettesíti a beiratkozást és az ahhoz szükséges papír alapú nyomtatványok kitöltését, valamint az oklevél és - adott esetben - a munkáltatói i gazolás eredeti példányainak bemutatását.  

PÓTJELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A SZABAD HELYEKRE:   2022.08.31.

bottom of page