top of page

Jelentkezés

Jelentkezési feltételek

A képzés kb. 20 fős csoportokban, de minimum 16 fő jelentkezése esetén indul. Képzés kezdete: elegendő jelentkező esetén bármely év szeptemberében, de legvalószínűbben 2024. szeptemberben. (A "kifutó" jellegű képzési rend szerint a jelenlegi, 2022. szeptemberében kezdett hallgatóik diplomázása után indul a következő képzési ciklus.)


A szakirányú továbbképzésre való felvétel feltétele a legalább BSc vagy BA vagy korábbi főiskolai szintű diploma.

A korábban OKJ felsőfokú szakképzésben vagy jelenleg Egyetemi Felsőoktatási Szakképzésben szerzett szakképesítés mint legmagasabb végzettség, jogszabályi okok miatt sajnos nem elegendő a jelentkezéshez.

Felvételi pontszámítás, rangsorolás nincs. A képzés oklevél (másoddiploma) megszerzésével zárul.

A Világítástechnikai szakmérnök és Világítástechnikai szakember hallgatók együtt, egy csoportban tanulnak, mintatanterveikben és tematikáikban nincs eltérés, csupán a diplomájukban a végzettségük megnevezése lesz  - jogszabályi okok miatt - különböző.

Jelentkezés módja

A jelentkezés nem a felvi.hu-n keresztül történik, hanem közvetlenül az Óbudai Egyetemen.

A közismert felvi.hu oldalon is meghirdetésre kerül a képzés, de ott nem kell és nem is lehet jelentkezni. A felvi.hu oldalon keresztül semmilyen dokumentumot nem kell beküldeni.

A jelentkezési időszakban a hivatalos jelentkezés az Óbudai Egyetem szakirányú továbbképzési lapján történik, mely ide kattintva érhető el. A jelentkezés előtt az email címet regisztrálni kell (ez a szokásos email cím hitelesítés).Az adatlap kitöltése mellett a diplomamásolatot és egy rövid önéletrajzot kérünk feltölteni.  Az adatlap kitöltése megszakítható és újra kezdhető. Beküldés után egy visszaigazolást kap a feltöltött adatokról, ám azokat utólag módosítani már nem lehetséges.

 

Online előjelentkezés

Az egyetemi honlapon történő jelentkezés előtt kérem mindenképp töltsék ki az Online előjelentkezési űrlapot.

Ez azért szükséges, mert

  • tudjuk értesíteni Önöket, ha a kétéves ciklus előtt is elindulhat a képzés

  • ha ez épp nem indul, de más hasonló képzés igen (pl. színpadtechnika) akkor fel tudjuk rá hívni a figyelmüket,

  • adataik korábban rendelkezésre állnak, mint a hivatalos beiratkozási időszak, gyorsabbá téve az adminisztrációt

  • az adatait itt később is módosíthatja, karbantarthatja

  • az egyetemi jelentkezési lap kitöltése gyorsabb lesz, az itt megadott adatokat sorról sorra át tudja másolni, a beszkennelt file-ok is már rendelkezésére fognak állni.

 

Az előjelentkezéshez egy gmail postafiókkal kell rendelkeznie. Ha nem még rendelkezik ilyennel, ezen a linken pár kattintással létrehozhat egyet.

Kérjük, lehetőség szerint a diplomája beszkennelt másolatát (pdf vagy jpg) készítse elő, illetve egy rövid önéletrajzot úgyszintén. Ez utóbbi iratok, ha most nem állnak rendelkezésre, legkésőbb a jelentkezési határidőig pótlólag feltölthetők.

Az előjelentkezés után egy automatikus visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezési szándékát fogadtuk. Ezután hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot a további teendőkkel kapocslatban. Az előjelentkezése nem helyettesíti az Egyetem hivatalos honlapján történő jelentkezést és/vagy a majdani beiratkozást. A jelentkezés az Egyetem hivatalos értesítésével válik elfogadottá. 

Képzési díj

A képzés tandíjköteles (240 000 Ft/félév), amelyet az adott félévre történő beiratkozást követő 30 napon belül kell befizetni. A szakirányú továbbképzés államilag akkreditált, ám nem BSc vagy MSc képzés, ezért a vonatkozó jogszabályok szerint az államilag támogatott félévekbe nem számít bele, tehát nem "fogyasztja" azokat, de nem is lehet élni az állami finanszírozással. Az akkreditált képzésre ugyanakkor diákhitelt fel lehet venni, vagy céges könyvelésben a tandíja költségként elszámolható, ÁFÁ-ja 0 %. A képzési díj költségét a munkáltató részben vagy egészében átvállalhatja. A munkáltatói díjfizetés esetén kérjük a munkáltatóval egyeztessen, javasolt valamilyen írásbeli megállapodásba foglalni a Munkáltató elköteleződését a képzés tandíjának támogatása iránt. 

Világítástechnikai szakmérnök

 

Világítástechnikai szakmérnök megnevezésű képzésre jelentkezés feltétele legalább BSc alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű képzésben), illetve az ezzel egyenértékű képzésben szerzett bármely mérnöki oklevél (pl. villamosmérnök, építészmérnök, gépészmérnök, stb.). 

A megszerezhető oklevélben szereplő megnevezés mérnök alapvégzettség esetén: Világítástechnikai szakmérnök

Világítástechnikai szakember

 

A világítástechnikai szakember megnevezésű képzésre való jelentkezés feltétele legalább BSc vagy BA alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű képzésben) szerzett nem mérnöki oklevél, pl. a következő képzési területekről: agrár, bölcsészettudomány, gazdaságtudományok, informatika, jogi, közigazgatási, rendészeti és katonai, műszaki, művészet, orvos és egészségtudomány, pedagógusképzés, természettudomány, sporttudomány, társadalomtudomány.

A megszerezhető oklevélben szereplő megnevezés nem mérnök alapvégzettség esetén: Világítástechnikai szakember

bottom of page